Graag stellen we het koor, de musici en Arie de Rover aan u voor.

Ab Weegenaar – dirigent
Ab Weegenaar is een Nederlandse organist en fagottist. Als organist was hij in het verleden verbonden aan kerken o.a. te Groningen, Leidschendam, Arnhem en Wageningen. Hij is sinds 1995 hoofdorganist van de Bovenkerk in Kampen. Weegenaar volgde zijn opleiding tot musicus aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Hij is naast organist ook dirigent van een aantal koren en docent van bijna vijftig leerlingen die les van hem krijgen in de Bovenkerk in Kampen. Marco de Keizer is een van zijn leerlingen.
Voor meer informatie: www.abweegenaar.nl

Arie de Rover – spreker
Voordat de genade van God hem zodanig greep, was Arie succesvol in het bedrijfsleven. Hij reisde de wereld af en was ook actief in de kerk. Hij ontdekte tijdens een zakenreis de impact van Gods genade en dat zou zijn leven totaal veranderen. Hij besloot de zakenwereld achter zich te laten en zich ten dienste van het Koninkrijk te stellen. Arie is spreker, coach en counselor op het gebied van identiteitsvragen en schrijver van het boek ´Leven na de genadeklap´.
Voor meer informatie: https://soundcloud.com/bijjorieke/met-arie-de-rover-over-genadeloos-goed

Ermelo’s mannenkoor
Het Ermelo’s MannenKoor – met zo’n 65 leden – bestaat dit jaar 50 jaar en verleent al die tijd zijn medewerking aan kerkdiensten en concerten. Het koor is een graag geziene muzikale gast in vele plaatsen in Nederland en daarbuiten en kenmerkt zich door een veelzijdig en breed georiënteerd repertoire. Geestelijke en nationale liederen, maar ook Engelse, Duitse, Latijnse en Russische koormuziek. Daarnaast werken van Beethoven, Mozart, Schubert, Händel, etc. Ook negrospirituals behoren tot het repertoire. Het Ermelo’s MannenKoor staat sinds april 2016 onder leiding van Ab Weegenaar.

Ars Musica – strijkersensemblé, samen met een hoboïst en een trompettist

De professionele orkestmusici van het Ars Musica Orkest vinden elkaar in hun wens tot muziek maken: vanuit hunkering en betrokkenheid. Het orkest bruist van jong talent, hun speelplezier is voelbaar voor het publiek. De beste basis voor een indrukwekkende ervaring! Het orkest werkte mee aan de baanbrekende Radio4-productie van het Requiem van Hans Lachman. Televisie-uitzendingen werden verzorgd van Bachs Matthäus Passion en Händels Messiah. Met het Ars Musica Kamerkoor trad het orkest op in de vierdelige televisieserie Allegro: van Sweelinck tot Stravinsky van de EO.

Gertine Hoefnagel – registrant

Gertine Hoefnagel (1997) volgde vanaf haar 7e jaar orgellessen bij Jurriën Plender en Arjan van Hees aan muziekschool Quintus te Kampen. Momenteel studeert ze orgel bij Bas de Vroome, Zuzana Ferjenčikova en Christian Schmitt, kerkmuziek bij Hanna Rijken (liturgiek), Arie Hoek (cantoraat en hymnologie) en Hayo Boerema (improvisatie), en koordirectie bij Wiecher Mandemaker aan het Rotterdams conservatorium. Sinds 2013 is ze organist van verzorgingstehuis De Amandelboom in Kampen, sinds 2020 organist van de Scots International Church in Rotterdam en sinds 2022 is ze als organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Ook heeft ze een eigen lespraktijk. Daarnaast registreert ze vanaf 2021 bij veel concerten van zowel Nederlandse als internationale organisten. Naast haar muzikale activiteiten studeert ze voor haar master levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen.

Laura van der Stoep

Marco de Keizer – organist
In 1978 is Marco – op 12 jarige leeftijd – begonnen als organist van de Hervormde IJsseldijkkerk in Krimpen aan de IJssel. Daarna volgden Berkenwoude (1981- 2008) en Alblasserdam (1994-2008). Op dit moment is hij één van de vaste organisten in de Hervormde Gemeentes van Goudriaan (2001- heden) en Oud-Alblas (2010-heden).

Marjolein de Wit – dwarsfluitiste
Marjolein de Wit studeerde bij Raymond Delnoye aan het Brabants Conservatorium in Tilburg alwaar zij cum laude afstudeerde. Reeds op jonge leeftijd won zij eerste en tweede prijzen bij diverse nationale muziekconcoursen. Marjolein concerteert met grote regelmaat in Nederland en  daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Daarnaast biedt zij specialistische begeleiding aan getalenteerde jonge musici met kenmerken van (hoog)begaafdheid.
Voor meer informatie: www.marjoleindewit.com

Martin Zonnenberg – pianist
Al op jonge leeftijd had Martin belangstelling voor het orgel. Op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren. Hij behaalde de diploma’s koordirektie en schoolmuziek. Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Nederlands Hervormde Kerk te Sliedrecht, tevens is hij samensteller/arrangeur van het bekende TV-programma ‘Nederland Zingt’ en dirigent van diverse koren. Als componist is hij bekend door z’n instrumen­tale arrangementen en talloze composi­ties voor koor, orgel, orkest etc. Voor meer informatie: www.martinzonnenberg.nl

Verder werken de volgende mensen mee aan de avond: