Flying to serve – Maken we samen de eerste vlucht mogelijk?

De dankavond is vrij toegankelijk, waarbij we graag uw/jullie aandacht vragen voor een bijzonder doel: de uitzending van Familie Bals naar Suriname. Jarenlang woonden Johan en Martine Bals met Joas (2011), Salomé (2013) en Gideon (2018) in Oud-Alblas, maar daar komt verandering in. Als gezin worden zij door Mission Aviation Fellowship (beter bekend als MAF) uitgezonden. Johan gaat als MAF-piloot vliegen in de Surinaamse binnenlanden.

De waarde van dit werk is groot in Suriname. Vierennegentig procent van het land bestaat uit tropisch oerwoud. Veel inwoners leven geïsoleerd van hulp en kunnen nergens het Evangelie horen. Piloten van MAF vliegen naar deze gebieden voor zending, medische hulp en transport van o.a. schoolboeken en leerkrachten.

Misschien niet geschikt, wel beschikbaar
Dat Johan en Martine aan dit werk willen bijdragen is niet iets van vandaag of gisteren. Ze vertellen: “Al langere tijd zijn we bezig met de vraag hoe we op onze manier betekenisvol kunnen zijn in Gods Koninkrijk. Zo’n vier jaar terug hebben we voorzichtig eerste stappen gezet en ons georiënteerd op een eventuele missie in de zending. Johan heeft in zijn jonge jaren zweefvliegen als hobby uitgeoefend en onder andere door deze voorliefde kwamen we uit bij MAF.”

Samen deden ze de sprong in het diepe onder het mom van ‘Misschien niet geschikt, maar wel beschikbaar’. Ze vertellen: “Vaak dachten we dat de weg zou stoppen en we niet verder konden: niet geschikt voor piloot, of niet goedgekeurd als zendingsgezin. Wonderlijk genoeg kregen we elke keer weer een ‘go’. We zien daar de hand van de hemelse Vader in. Hij bevestigende ons in deze weg, onder andere door het lezen van Mattheus 28 (18-20): ‘Ga dan heen, onderwijs al de volken’ en ook de beloften ‘En zie, IK ben met u, al de dagen’ en ‘Mij is gegeven alle macht, in hemel en op aarde’.

Tijdens de avond bent u/ben jij in de gelegenheid middels contant geld of een machtigingskaart financieel bij te dragen aan het mooie werk dat Johan en Martine mogen gaan doen in Suriname. Op dit moment staan Johan en Martine aan de ‘vooravond’ van hun uitzending. Als het einde van de voorbereiding voorspoedig verloopt, vertrekken ze al in september met Joas, Salomé en Gideon naar Suriname.